Ubrzajte rad Google Chroma u nekoliko koraka

gnasl.Google Chrome zauzima vodeću poziciju kada je reč o internet pretraživačima, a razlog je prost jer ovaj pretraživač omogućava jednostvanost u pretraživanju internet stranica. Kako biste postigli još brže I jednostavnije surfovanje internetom, treba samo da podesite Google Chrome, a u tome će vam pomoći sledeća uputstva.Google Chrome zauzima vodeću poziciju kada je reč o internet pretraživačima, a razlog je prost jer ovaj pretraživač omogućava jednostvanost u pretraživanju internet stranica (web hosting Srbija). Kako biste postigli još brže I jednostavnije surfovanje internetom, treba samo da podesite Google Chrome, a u tome će vam pomoći sledeća uputstva.

 

  1. Prvi korak je deaktivacija DNS Preload-a. Da biste omogućili brži rad Google Chroma neophodno je da isključite opciju DNS Preloada-a, a razlog je jednostavan. Pretražicvač ovako neće memorisati keš. Postupite prema sledećem uputstvu:

 

  • Otvorite Settings > Advanced Settings > Privacy – deaktivirajte obe opcije koje se pojave:

“Use a web service to help resolve navigational errors”

“Use a prediction service to help comlete searches and URL’s typed in address bar”

  1. Drugi korak je da brišete podatke vezane za pretraživanje. Kako biste u potpunosti iskoristili brzinu vašeg internet, morate u potpunosti da rasteretite vaš pretraživač, pa je iz tog razloga veoma bitno da redovno brišete istoriju pretraživanja interneta, i slično. Memorija kao što je sačuvani keš, login podaci, itd. u značajnoj meri usporavaju rad pretraživača. To činite ovako:

 

  • Otvorite Settings > History section – kliknite na Clear Browsing Data

 

  1. Treći korak podrazumeva deaktivaciju ekstenzija. Iako ima ekstenzija koje su veoma korisne, ipak treba da proverite da li su vam baš sve neophodne. Sve nepotrebne ekstenzije najbolje bi bilo da deaktivirate, a i na taj način ubrzavate rad Google Chroma. Prema sledećem uputstvu:

 

  • Otvorite Settings > Extensions – deaktivirajte one ekstenzije koje vam nisu potrebne

 

  1. U četvrtom koraku deaktivirajte učitavanje fotografija. Iako se na ovaj način gubi vizuelni dio, pa je veoma moguće da sajtovi koje pretražujete neće izgledati baš najlepše, ono što je na drugoj strain ove price jeste da će se rad deaktivacijom fotografija i slika prilikom pretraživanja u znatnoj meri ubrzati, a što je veoma značajno ako koristite internet sa slabijim protokom.

g1

 

 

 

 

 

DonChamberlain

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *